tisdag 31 mars 2020

Ättlingarna av Mats Söderlund

Nu har jag äntligen fått veta hur det går för Jenny, David, Wilma, Gaupa och de andra i Mats Söderlunds trilogi Ättlingarna. Den avslutande delen ”Flykten” innehåller hisnande spänning och en kamp mot fiender såväl som klockan. Det politiska spelet tar fortfarande en stor roll, men med en del humor.

Trilogin utspelar sig i en framtid och klimatkatastrofen är ett faktum. Vattenbristen är stor och olika företag kämpar om att ta kontroll över de vattenresurser som finns kvar. I vattenbristens spår drivs människor på flykt, främst norrut, bland annat mot norra Europa och Sverige. Samhället i de rika och välmående delarna av världen är högteknologiskt och människorna är ständigt uppkopplade via A-link.
När berättelsen tar sin början är Jenny 11 år och på fjälltur med sin pappa. Han försvinner spårlöst efter att de blivit jagade av för de flesta oklar anledning. Jenny klarar sig oskadd, men bär traumat med sig inombords.
Nu har sju år gått och de bakomliggande orsakerna om vad som hände den där dagen avslöjas för Jenny och hennes syskon. Det visar sig att familjen är en del av något mycket större, en uråldrig hemlighet som förs vidare från generation till generation. Avslöjande förändrar Jennys liv för alltid!

Trilogin består av delarna Hotet, Kampen och Flykten.

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.