måndag 2 mars 2020

Rebellhundar

Det här är en  underbar bok för dig som älskar hundar. Den innehåller många olika saker , först och främst berättelser om speciellt hjältemodiga hundar genom historien. Några av mina favoriter är: Khan, den fyrbenta krigshjälten : Khan var en schäfer, som tränades till bombhund under Andra världskriget. År 1944 räddade han korpralen James från att drunkna under ett bombanfall. Efter det var Khan och James oskiljaktiga.

Rico, border collien, som kunde skilja på mer än 200 ord.  Han visade i ett test att han kunde hämta olika leksaker, som fanns i ett annat rum och han lyckades hämta rätt leksak 37 av 40 gånger. Detta gav forskarna många nya tankar om hur hundar kan känna igen många olika ord.

Och naturligtvis Arthur, hittehunden från Ecuador, som själv valde sina människor. Under VM i multisport 2014 träffade det svenska laget på en raggig och utsvulten hund. Hunden följde dem över stock och sten, över vattendrag och i leriga träsk. Tävlingen slutade med en kajaktur och teamet hade inte tänkt att ta med sig hunden, de döpt till Arthur, men han var så envis att han simmade efter dem och blev uppdragen i en av kajakerna. Efter det var de oskiljaktiga Arthur,  och hans nya husse Michael. Arthur fick följa med på den långa resan till Sverige, där han nu fått ett nytt hem.

Detta var bara några av alla de modiga, trogna och intelligenta hundar vi får läsa om i "Rebellhundar, Hjältesagor om hundar som inte tassar" av Kimberlie Hamilton.
 Men inte nog med alla dessa hundporträtt, vi får också veta mycket om hundar som satt rekord, servicehundar som spårar, söker och larmar, filmstjärnehundar och krigshjältar. Fint illustrerad av en hel rad illustratörer.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.