måndag 5 juni 2017

Svag is

http://www.adlibris.com/se/organisationer/product.aspx?isbn=9188073270Sofia Nordin är en mycket duktig och rutinerad ungdomsboksförfattare. Med titlar som Äventyrsveckan, Natthimmel, Förlåt Elina och inte minste serien som börjar med En sekund i taget är hon välkänd hos både tonåringar och hos oss som arbetar med ungdomsböcker.


För två år sedan kom den lättlästa (och mycket spännande) boken Snöstormen och nu kommer hon med ytterligare en lättläst ungdomsbok, Svag is. Denna bok läste jag i helgen och jag blev verkligen inte besviken.


Svag is handlar om mobbing som går alldeles för långt. Den handlar också om två kompisar som har varit kompisar sedan de var små men som ändå inte känner varandra ordentligt när det gäller. Berättelsen om ungdomarna Eddi, Alex och Marit stannar kvar långt efter det att boken är utläst. Detta är en gripande historia som man kanske aldrig glömmer. Boken är lättläst skriven med korta meningar och kapitel. Trots det lyckas Sofia Nordin skapa en mycket suggestiv stämning i boken, som också med fördel kan högläsas i högstadieklasserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar