fredag 16 juni 2017

Strand bookstore i New York

Jag befinner mig i New York just nu och igår passade jag på att besöka Strand bookstore vilken är en av New Yorks mest kända bokaffärer. Jag följer Strand på instagram så jag visste redan att det är en stor affär och att de har mycket författarbesök och andra events i affären.

Trots det blev jag imponerad - vilken ställe! Det är en riktigt stor affär på tre våningar med högt i tak, ett myller av besökare och anställda både inne och utanför affären (utanför är det fullt med bokställ där lite äldre böcker samt pocketböcker säljs). Stället ser ut som en blandning mellan en affär och ett bibliotek.

Strand bookstore har alla attribut man kan komma på för en charmig bokaffär; gamla knarrande golv, stegar utplacerade lite här och där så att man når upp till böckerna på de högsta hyllorna, människor som sitter, står eller ligger ner(!) medan de läser i någon intressant bok. Lite rörigt är det allt men ändå hittar man lätt i de olika avdelningarna.

Jag tittade runt överallt men stannade till längst bland YA books (young adult - unga vuxna). Vilken härlig avdelning! En hel del titlar och författare är välkända för mig men såklart hittade jag också en del som var okänt (och verkade spännade).

Utanför affären finns en stor svart griffeltavla som presenterar Strands aktuella program. Ett nytt spännande event varje kväll. I morgon kväll (fredag) kommer senator Elisabeth Warren ("Nevertheless, she persisted...") för att prata om sin nya bok. Elisabeth Warren intresserar mig, jag hade gärna velat lyssna på henne.

Kanske beger jag mig mot Strand då!


2 kommentarer:

  1. Vilket härligt ställe det verkar vara. Gick du och lyssnade på Elisabeth Warren?

    SvaraRadera
  2. Åh, underbart att läsa om, Maria! Dit vill jag också nu.

    SvaraRadera