onsdag 14 juni 2017

I mina öron i sommar


Idag tillkännagavs vika som ska sommarprata i P1 under sommaren. Jag får väl erkänna att jag inte direkt följer annonseringen live, eller ens lyssnar på pratarna på radio kl 13 varje dag, men jag brukar försöka lyssna på de som intresserar mig i efterhand. Medan jag kör bil eller cyklar, när jag rensar ogräs och klipper gräsmattan, eller när jag gör något på jobbet som inte kräver så mycket koncentration och tankeverksamhet, som att torka av bokhyllor eller gallra böcker ur katalogen. I år har jag några som jag kommer hålla lite extra utkik efter; Ann-Helen Laestadius (30/6) till exempel. Hon är författare till en av förra årets bästa böcker, Tio över ett, som handlar om flytten av Kiruna och en tjej som drabbats av psykisk ohälsa mycket kopplat till oron kring det här. Jag bloggade om den för snart ett år sedan. Ann-Helen fick sedan Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok.
Jag ser också fram emot Linnéa Claesson (17/7), handbollsspelaren som driver Instagramkontot Assholesonline, där hon hänger ut äckel och troll som kontaktar henne på nätet. Jag är så sjukt imponerad av att hon orkar , trots alla hot och allt hat hon får ta emot.
Jag vill lyssna på Rickard Söderberg (24/6) som även han oförtrutet kämpar vidare för kärlek, respekt och öppenhet för alla i vårt samhälle, men i synnerhet för homosexuella.
Sara Sjöström (25/6) är fascinerande. Hur är det att slå igenom så ung och sedan hålla sig på toppen år efter år?
Jag undrar lite vad Miryam Bryant (2/8) kommer prata om, det lyssnar jag gärna på. Och så gillar jag Stina Ekblads (20/8) röst, så henne kommer jag nog att lyssna på bara för att få höra den.


Hela sommarpratsprogrammet hittar ni på Sveriges Radios webbplats.

1 kommentar:

  1. Jag blir så avundsjuk på dessa boklådor som finns i större städer. Där kan en tillbringa mycket tid. Lyckliga du!

    SvaraRadera