tisdag 28 april 2015

Christina Wahldén på Korsbacka


Som jag tidigare skrivit om här på bloggen så har alla Korsbackas 8:or arbetat med ett projekt om Christina Wahldéns författarskap under våren. Detta är ett skapande skola projekt med syfte att skapa läslust, utveckla eleverna skrivande samt att skapa medvetenhet kring användning av sociala medier. Jag har samarbetat med 8:ornas lärare i svenska, eleverna har läst olika böcker av Wahldén och vi har tillsammans drivit bloggen Korsbacka läser Christina Wahldén.

Projektets avslut var ett författarbesök med Wahldén och förra veckan var det dags! Där fick vi veta mer om hur hon började sin författarbana, tankar kring uppbyggnaden av karaktärer och varför hon skriver om det hon gör. Vi pratade också mycket om sociala medier.

Wahldén berättade också om att efter att ha skrivit den bitvis mycket tunga boken Villig så fick hon lust att göra något helt annat. Resultat blev mellanåldersboken Fågelöns hemlighet som kommer i maj och så (något ännu mer spännande tycker jag) en Steampunk roman som kommer i höst. Den kommer heta Fripassagerarna och är första delen i en serie som handlar om två syskon från England som letar efter sin försvunna mamma.

Eleverna ställde många bra frågor och de fick mycket beröm av Wahldén efteråt, hon sa att hon var imponerad av deras arbete. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar