onsdag 8 april 2015

Alberta Ensten och uppfinnarkungen

Alberta Ensten bor med sin mamma - uppfinnaren Pia Ensten - och katten Archimedes i ett litet, litet hus. Alberta har precis fått nya, väldigt stora, glasögon och en tandställning med diamantbeströdd (!) räls.

Tor Bark är sladdbarnen som oftast glöms bort av sina föräldrar och storasystrar. Nu har de glömt att boka en flygbiljett till honom när hela familjen ska åka till operafestivalen i Rom. Tor får bo hos sin rektor - Leander Avelsroth - när familjen åker iväg.

Abraham Trynevald lever för att stjäla uppfinningar. Nu har hans agenter lyckats komma på var Pia Enstens laboratorium finns. Uppfinnartävlingen närmar sig och om Trynevald kan förstöra Pia Enstens nya uppfinning så kan inget hindra att han - Trynevald - vinner tävlingen!

Följ med Alberta, Tor och Trynevald på ett härligt och spännande äventyr i den alldeles nya boken Alberta Ensten och uppfinnarkungen. 

Det är Malin Klingenberg som har skrivit boken, de härliga illustrationer har Ida-Maria Wikström gjort. Alberta Ensten och uppfinnarkungen är en perfekt högläsningsbok för klass 2-3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar