fredag 30 september 2011

Fabian och Karamellhäxan

Fabian är 10 år och har en del problem i livet. Han har flyttat och inte riktigt kommit till rätta i den nya klassen – tvärtom – en del barn är riktigt dumma mot honom och han blir alltid vald sist på idrotten. Han saknar sin gamla klass och sina gamla kompisar. Ishockey som han tränar tycker han är sådär kul – men pappa tycker det är desto roligare. Pappa har köpt nya dyra skridskor till Fabian som han egentligen inte vill ha. Fabian gillar istället småkryp och har en larv som husdjur hemma på sitt rum. Hemma finns också mamma som oftast bara ligger till sängs och är trött.

Mitt i allt detta träffar Fabian Karamellhäxan. En tant som ska öppna karamellaffär (med hemmakokta karameller) i parken nära skolan. Karamellerna smakar ljuvligt – och det verkar som man förändras när man äter dem. Kan karamellerna vara magiska?

Jag lyssnade på Maud Mangold när hon på bokmässan pratade om sin bok Fabian och Karamellhäxan. En bok med en härlig känsla och med magiska inslag. En bok att läsa själv om man är 9-10 år eller ännu hellre läsa högt för barn i denna åldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar