måndag 2 december 2019

Adventskalender Lucka 2

Magisk december heter en alldeles ny och underbar julbok. Det finns 24 kapitel, ett kapitel för varje dag i december fram till jul.

Julias känner sig ensam. Hennes bästa kompis Jack har precis flyttat. Julia och Jack har gått i samma klass i flera år och nu är ingenting sig likt längre när inte Jack är med henne längre. Till på köpet jobbar Julias föräldrar mer än någonsin. De har precis tagit över en bokaffär och de jobbar i affären precis hela tiden.

Det magiska börjar med att Julia gör en mycket vacker pappersstjärna i guld på fritids. Hennes fritidslärare Samir berättar att i hans familj brukar man säga att en stjärna är en vägvisare. Kanske kan den fina stjärnan som Julia gjort leda henne till något fint? Julia tycker mest att det verkar konstigt att en stjärna kan vara en vägvisare, hon förstår inte riktigt vad Samir menar.

När Julia lämnar fritids den dagen går hon till bokaffären där hennes föräldrar arbetar. Mamma står i kassan när hon kommer och slår in en bok åt en gammal dam i grön kappa. Den gamla damen har en liten urgullig ljusbrun hund med sig. Julia har aldrig sett en så söt hund! När Julia böjer sig ner för att klappa hunden får damen se Julias fina stjärna som hon fortfarande håller i handen.
- Det sägs att stjärnan är en vägvisare, säger damen.
Vad konstigt! Det var ju precis vad Samir sa till henne på fritids!

Så här börjar det första kapitlet i Magisk december. Vi får följa Julia, stjärnan, Julias föräldrar, den gamla damen och många fler under december månad, ett kapitel för varje dag fram till julafton.

Boken är skriven av Katarina Genar och de underbara illustrationerna har Lotta Geffenblad gjort.

Boken kan man läsa själv men den passar också utmärkt för högläsning för barn i åldrarna 8-10 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.