torsdag 12 december 2019

Adventskalender Lucka 12

Sofie Berthet, författare till julnovellen Julens själ
Sofie Berthet är författare och jag stötte på henne första gången när både jag och min son läste hennes bok Dimensioner. Denna bok kom för några år sedan och är första delen i Nova-trilogin. I Dimensioner möter vi tonåringarna Nova och Alex. Till en början verkar de vara ett par vanliga ungdomar men så är det inte. Alex är en nämligen tidsresenär och Nova dras in i mystiken kring honom. Boken innehåller en mycket bra och välskriven scifiberättelse!

De senaste åren har Sofie Berthet kommit ut med lättlästa böcker på Nypons förlag. Jag har läst boken Utan ord. Huvudpersonen i Utan ord är Mateo som börjar i en ny skola och lär känna en tjej som heter Bim.

Sofie Berthet har i flera år lagt ut julnoveller på nätet. Jag brukar läsa dessa julnoveller och jag är speciellt förtjust i berättelsen Julens själ.

Denna novell kom ut julen 2015 och den utspelar sig hemma i en familj en morgon i december. Mamma kommer upp först på morgonen, hon tänder upp i huset och börjar ta fram frukost. Plötsligt ser hon att toalettdörren är låst! Vad konstigt, alla barnen ligger fortfarande och sover i sina sängar på ovanvåningen. Mamma blir rädd och undrar vem det är som har tagit sig in i deras hus. Hon knackar på och frågar vem som är där inne. Plötsligt får mamma svar inifrån toaletten. En svag och späd röst hörs och när mamma frågar vem det är får hon svaret: Jag är "julens själ"! Om du vill läsa novellen Julens själ går du in på länken ovan och scrollar ner till Julen 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.