fredag 28 juni 2019

Ledig tjänst!

Skolbibliotekariegruppen i Kävlinge söker nu en ny medarbetare! skulle jag vilja skriva.
Sanningen är såklart att en av våra skolor söker en ny bibliotekarie. Men jobbar du som skolbibliotekarie i Kävlinge kommun innebär arbetet en hel del samarbete med oss på de andra skolorna. Så pass mycket att vi fick pris för det hösten 2017 då vi gemensamt utsågs till Årets skolbibliotek.
Skolan heter Skönadalsskolan och har ca 500 elever i åk F-6. Som bibliotekarie här är du en nyckelperson i skolans kultur- och litteraturarbete såväl som i det digitala. Läs annonsen för mer info om själva skolan.
När det gäller samarbetet så ses vi varje fredagseftermiddag 12-15, för lunch och möte (och kaka!). Under våra möten skriver vi lärarhandledningar, jobbar med gemensamma handlingsplaner, stöttar varandra i olika frågor som dyker upp på enheterna, delar med oss av erfarenheter och lektioner som vi hållit, boktipsar varandra med mycket mera. Ibland hjälps vi åt med mer handgripliga uppgifter som att gallra böcker eller packa upp eller ner böcker vid flyttar och dylikt. Vi är helt enkelt varandras arbetslag, med både praktiska och teoretiska uppgifter.
Jag har älskat det här samarbetet sedan jag började för snart tio år sedan och det är en starkt bidragande orsak till att jag stannat kvar så länge. Som ny är det ett otroligt stöd att ha någon som gör ungefär samma saker att fråga om tips och råd och det ger fortfarande otroligt mycket för min utveckling som skolbibliotekarie att ha flera andra på samma position och i samma situation att bolla idéer med.
Tyvärr har jag ingen nytagen bild på oss - den här är nog två år gammal - men ni ser ju... Vi är inte bara snälla, vi är snygga också!
Sök, sök, sök! Ända till den 26/7 går det att skicka in sin ansökan.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.