tisdag 25 juni 2019

Mitt hjärta borde slå någon annanstans

Boken börjar med att Madeleine vaknar upp av att det kliar i halsen och sticker på kroppen. När hon slår upp ögonen ser hon svalor flyga omkring högt ovanför henne. Hon inser att hon ligger på en höskulle! Inte nog med det, bredvid henne i höet ligger Rune, klassens nörd!

Nej, nej, nej! Madeleine har precis slutat nian, igår var det skolavslutningsfest och nu ligger hon här med Rune. Vad hände egentligen på festen? Madeleine minns inte hur hon hamnade i höet. Kanske minns Alice, Madeleines bästa vän.

I nästan hela sitt liv har Madeleine känt och tyckt att hon varit på fel plats och i fel familj. Denna morgon när hon smyger sig hem från höskullen känner hon sig mer än någonsin helt felplacerad.

Madeleine har länge tänkt på att hon inte är speciellt lik sina föräldrar, varken till utseendet eller sättet. Hon bor på en gård och hennes föräldrar är lantbrukare, ett liv som Madeleine inte alls känner sig intresserad av. Madeleine har inga syskon och hon tycker inte att hennes föräldrar bryr sig så mycket om henne.

Känslan av att vara på fel plats har vuxit sig starkare och starkare hos Madeleine och nu har hon blivit smått fixerad av att hon kanske blev förväxlad redan på BB. Kanske finns hennes riktiga familj någon annanstans? Kanske väntar, letar och längtar de efter henne?

Oj, oj, oj vad bra Mitt hjärta borde slå någon annanstans är!! Den bästa ungdomsbok jag läst i år! Mia Öström beskriver Madeleines känslor kring att inte känna sig hemma, att inte riktigt veta vem man är eller var man ska så oerhört bra! Dessa känslor tror jag att många ungdomar känner igen sig i. Dessutom är boken skrivet på ett kul och lättläst sätt med olika "scener" ur Madeleines liv.

Mia Öström har tidigare skrivit ungdomsböckerna Vakuum och Skuggsommar. 

Ska du köpa en sommarpresent till en ungdom i 14-16-årsåldern är Mitt hjärta borde slå någon annanstans den perfekta boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.