måndag 1 juli 2019

Lärarhandledningar

Ett av de uppgifter som vi i skolbiblioteksgruppen lägger ner mycket gemensam tid på är våra lärarhandledningar. Vi brukar knåpa ihop 2-3 per termin och försöker se till att vi skriver handledningar till alla åldrar. Handledningarna ligger öppet på skolbibliotekens webbplats och har blivit oväntat spridda. Vi får förfrågningar från bibliotekarier och lärare i olika delar av landet om de får använda dem. Det får de såklart!
Det är också en och annan som mailar och undrar om vi inte skulle kunna skriva en handledning till den eller den boken. Ibland gör vi det, ibland inte. Just nu försöker vi fokusera på de böcker som vi har köpt in som klassuppsättningar i kommunen.
Men vi länkar också till en mängd förlag som själva har gjort arbetsmaterial och lärarhandledningar till sina böcker, och här finns även några länkar direkt till vissa specifika böcker. Jag fick igår tips om att en relativt ny bok om mobbning och konflikter i skolan har fått en handledning och letade upp den. Det är Så himla taskigt som Maria skrev om här på Bubbel i början av året. 
Boken kommer från Rabén & Sjögren och handledningen ligger på deras webbplats, som vi naturligtvis länkar till. Här finns också handledningar till flera andra nyare böcker som Sara Olaussons Jordgubbsbarnen som jag kommer blogga om senare, Comedy Queen av Jenny Jägerfeld och Petrus Dahlins rykande färska Bara den svagaste överlever.
Glöm alltså inte kolla förlagens webbplatser också när ni väljer en hög- eller helklassläsningsbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.