onsdag 5 juni 2019

Ett annat jag

Det är lördagskväll i början på juni och Amanda, Rasmus och Malin sitter som de ofta gör på ett McDonald´s i Stockholm. Bredvid dem sitter en man med en portfölj vid sin sida. Plötsligt reser sig mannen och går och glömmer sin portfölj. Malin springer efter mannen med portföljen - och - då exploderar bomben som låg i och Malin omkommer omedelbart. Amanda och Rasmus förlorade på ett ögonblick sin bästa vän och en terrorkatastrof har drabbat Stockholm. Chocken är stor bland ungdomarna och föräldrarna i Malins närhet.

Vad ingen förstår just då är att mannen var ute efter Amanda, det var henne som bomben skulle träffa. Amanda är adopterad från Rumänien, hon kom till Sverige som ett litet spädbarn. Vad hon inte vet är att hon har en tvillingsyster och är del av ett omfattande och världsomspännande tvillingprojektet - projekt Gemini.

För att försöka döva sorgen efter bästisen Malin ger sig Amanda och Rasmus tillsammans med Amandas moster Bim iväg på en bilsemester i Europa. Målet är det barnhem i Rumänien där Amanda en gång föddes.

Mannen med bomben tar upp jakten på Amanda, hon måste röjas ur vägen för att det framgångsrika projekt Gemini ska kunna fortsätta.

Ett annat jag är en mycket spännande bok som passar för 12-14-åringar. Läs om ni vågar! Boken är skriven av Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.