tisdag 13 november 2018

Forskarbesök på Skönadalsskolan

Idag har vi haft besök av Pamela Schultz Nybacka från Södertörns högskola på Skönadalsskolan.
Pamela har ett uppdrag från KB (Kungliga biblioteket) att närstudera framgångsrika skolbiblioteksverksamheter och lämna en rapport om det hon ser och upplever.
Tidigare i höstas träffade hon hela vårt skolbibliotekarieteam under en solig eftermiddag. Då träffade hon även teamets kontaktrektor Gunilla Frangeur. Det var ett positivt möte med ett fruktbart samtal. Jag tror att alla parter var nöjda, ja kanske till och med lite euforiska när vi avslutade dagen.
Till stor del beror det på Pamelas noggranna förberedelser, stora förmåga att lyssna och ställa de rätta frågorna. Hon är mycket engagerad och kunnig inom området.
Jag fick samma känsla idag när hon gästade vår skola. Under en intensiv dag hann hon med att föra samtal med mig, vår biträdande rektor Jessica Kroon och ett par olika lärargrupper där samtalen hade lite olika inriktning. Pamela hann även med att träffa några elever från mellanstadiet. De träffades och åt tillsammans och hann även med att tala om skolbibliotek och läsning.
Imorgon ska hon besöka Tolvåkerskolan med ungefär samma upplägg.
I december ska Pamela lämna ifrån sig en färdig rapport och i februari ska den finnas tillgänglig i tryck. Det ser vi verkligen fram emot.
Jag hoppas att få träffa Pamela Schultz Nybacka i andra sammanhang, hon är en klok kvinna som ger energi och idéer.
Till hösten startar Södertörns högskola bibliotekarieutbildning. Ett välkommet tillskott. I dagsläget är det brist på bibliotekarier. Inte helt oväntat har Pamela del i att utbildningen kommer till stånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.