onsdag 14 februari 2018

Vi är en av Sarah Crossan

Vi är en
Boken handlar om syskonen Grace och Tippy som sedan födseln varit sammanvuxna tvillingar- förenade vid höften. De delar exakt allt, och kan aldrig gömma sig för den andre. Trots  att de sitter ihop vid höften och delar underkropp så är de ändå två individer med egna tankar och känslor.
De har under hela sin uppväxt haft hemundervisning, men när deras pappa blir uppsagd från sin tjänst så ändras familjens ekonomiska situation och Grace och Tippy får på börja på en allmän kommunal skola.
Det är det mest skrämmande de någonsin gjort men samtidigt så tycker de att det är befriande. Kanske inte de första dagarna på skolan, när klasskompisar tittar  med både nyfikenhet och rädsla på dem, men när allt det lagt sig så får de nya kompisar och de får även uppleva kärleken.
Tippy märker efter en tid att något inte står helt rätt till med Grace, och Grace tvingas erkänna att hon inte mår riktigt bra. Vad är det som händer egentligen?
Det här är en bok som handlar om många sorters kärlek. Den tar naturligtvis upp syskonkärlek, men även kärlek till föräldrar, klasskompisar och till den där personen som får hjärtat att slå lite extra hårt och som drar igång fjärilarna i magen. Det är en bok med många bottnar!

Läs den är mitt tips och ha en riktigt fin Alla hjärtans dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar