torsdag 4 januari 2018

Skyltplaner

Igår kom jag tillbaka till jobbet efter en välbehövlig ledighet. Jag tror aldrig jag har slöat så mycket på så kort tid som under den här jul- och nyårshelgen. Jag har kollat på film med mina barn och lyssnat något lite på min egen ljudbok, men faktiskt inte ägnat jobbet en tanke. De här första dagarna blir det mjukstart innan lärarna kommer tillbaka på måndag. En sak som jag gjort idag är att titta över vad jag ska skylta med under terminen. Ofta glömmer jag bort många händelser som jag borde kunna uppmärksamma med en skyltning eftersom jag inte kollat upp dagarna i förväg. En ganska rolig sida att kolla är temadagar.se där alltifrån seriösa minnesdagar som Förintelsens minnesdag (27/1) och Internationella kvinnodagen (8/3) till kanelbullens/kladdkakans/chokladbollens dag och Clean Out Your Computer Day (12/2) tas upp.
Jag bestämde mig för att inleda terminen med att uppmärksamma Internationella Nalle Puh-dagen 18/1. Jag utökade temat till att innehålla alla möjliga sorters nallar och björnar och hade inga som helst problem att fylla hela skylthyllan med böcker.
Det kan väl kännas skönt för eleverna när de kommer tillbaka att få mötas av en hel vägg av nallar och björnar, när det återigen är dags att stiga upp i ottan och stressa iväg till skolan varje morgon.

Efter nallarna väntar den betydligt jobbigare Förintelsens minnesdag, och sedan blir det kärlek, vintersport, kvinnodagen, vår, världsbokdagen, homo-transtema och slutligen sommar någon gång långt där framme i slutet av maj. Det känns bra att redan har bestämt OCH skrivit upp i kalendern vilka teman jag ska skylta. Så slipper jag stå och glo på hyllan och stressa över att samma gamla böcker stått där en hel månad.

1 kommentar: