tisdag 30 januari 2018

Biblioteket en konsertsal

I går eftermiddag förvandlade  jag och några från skolans kulturcrew biblioteket till en konsertlokal på mindre än en halvtimme. Då fanns där färdig scenplats och utrymme för nästan etthundra åhörare.


I morse stod andra från kulturcrew beredda att hjälpa musikerna med att bära in och rigga. Det var Kristian Bugge som kom med sin fiol och massor av kunskaper från folkmusiken. Han kom tillsammans med Ronni Wenzell som var betydligt tyngre lastad med en stor marimba och en vibrafon. Ronni har sina rötter i den klassiska musiken men det hindrar inte att de tillsammans skapar fantastisk musik.
De bjöd våra elever i årskurs fem och sex på två mycket fina konserter. Jag har hört många uppskattande ord både från elever och lärare. Killarna bjöd verkligen på sig själva och skapade fin kontakt med sin publik. Efter konserten fick de som ville prova att spela på instrumenten och många passade även på att få musikernas autografer.
Sen for Kristian och Ronni vidare på sin fullmatade turné och strax var biblioteket återställt och utlåningen i full gång.
Det är verkligen en ynnest att få njuta av så skickliga musiker och jag hoppas att våra vägar korsas igen.
1 kommentar: