onsdag 9 november 2016

Kim M Kimselius på Rinnebäck

I går hade femmorna på Rinnebäck besök av författaren Kim M Kimselius. Hon skriver framför allt historiska äventyrsböcker som handlar om Theo och Ramona. De reser i tiden till olika historiska platser och  träffar olika historiska personer. Ofta hamnar de i trubbel och faror, vilket löser sig till slut och de återvänder hem. Första boken om Theo och Ramona heter "Tillbaka till Pompeji" och det är 20 år sedan den kom ut. Kim har, hittills, skrivit 21 böcker om Theo och Ramonas äventyr! Hon skriver även spökhistorier, fantasy och en trilogi som handlar om Kimberlies äventyr på Nya Zeeland. Totalt har Kim skrivit 40 böcker och getts ut på 6 språk.

kim1

Kim har berättat historier i hela sitt liv, sin första bok skrev hon när hon bara var 8 år! Den kan du läsa på Kims webbplats, www.kimselius.se
Vi fick berättat för oss den långa vägen fram tills dess att "Tillbaka till Pompeji" äntligen publicerades och hon äntligen blev författare"på riktigt" och inte bara la sina berättelser i sina byrålådor, och så berättade Kim för oss en liten snutt om varje bok. Många böcker blev jag riktigt sugen på att läsa! Alla femmorna har en låda med Kims böcker i klassrummet, och några blir säkert lästa redan nu.
En av hennes nya böcker kan du läsa på Wattpad, och alla böckerna finns som e-böcker. Givetvis kan du låna dem på biblioteket också :)

Kim avslutade dagen med att lotta ut en av sina nya böcker till en av eleverna.
En av dessa böcker kunde någon lycklig elev vinna

kimbockerna

Om du vill så kan du träffa Kim på Akademibokhandeln på Nova på söndag kl 12-14!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar