tisdag 6 september 2016

Spännande program om barn och ungdomslitteraturen i media i höst

Under hösten har en del nya program om barn och ungdomslitteratur premiär! Det tycker jag är roligt och önskar mig mer av!

Emelie tipsade om Bokslukarna, läs mer här, och igår hade programmet "Estrids bokklubb" premiär, en finlands-svensk webb tv-serie som du kan se bla på Youtube . Avsnitten är ca 9 minuter långa och i det första avsnittet träffar Estrid illustratören Linda Bondestam. I följande avsnitt kommer Elvira att träffa Henrika Andersson, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark, och Stina Wirsén. 

Estrid Airas träffar bl.a. författaren Ulf Stark i "Estrids bokklubb".
Bild: Tor Wennerström
Här är första avsnittet av Estrids bokklubb!Den 22 september startar Lisa Bjärbos och Johanna Lindbäcks pod "Bladen brinner". Den riktar sim till vuxna och kommer att handla om litteratur för barn och unga. De kommer att bjuda på boktips, reportage och intervjuer, och det kommer bara att handla om barn och ungdomsböcker!
Läs mer här!
1 kommentar:

  1. Kul med Estrids bokklubb på youtube! Tyvärr tror jag att Bokslukarna kom ut några år för sent. Barn/Ungdomar tittar inte så mycket på TV längre. Ett sätt att nå ungdomar är nog istället via avsnitt youtube och kanske reklam på instagram mm.

    SvaraRadera