fredag 2 september 2016

Gör nånting vackert av allt som går sönder här

Millas sommarlov är inte fyllt med kompisar, resor och spännande händelser. Nej, hennes mamma måste jobba och pengarna räcker knappt till mat. Bästa kompisen har åkt iväg med sin familj så dagarna är långa, tråkiga och ensamma.
Milla, som bor i Malmö, cyklar till stranden men kan inte slappna av för tänk om någon från skolan skulle se hur ensam hon är. Det blir att hon hänger på bibblan en hel del och sitter ofta framför datorn. En dag gör hon det bara, skriver ett inlägg på ett forum...

Finns du, du som gillar att hitta på grejer, men som är trött på att bara hänga med dina egna tankar och dig själv? Okej, om du läser det här kan du gärna skriva en rad och berätta ...Galningar undanbedes. Tack å hej! ”Milla" 

Efter flera dagar kommer äntligen ett svar, från Astrid. Astrid är också ensam på sitt sätt. Hon lever med sin pappa och utvecklingsstörda bror Charlie. Hon får ta stort ansvar för sin bror när pappan jobbar. Ofta blir det så att de träffas alla tre, Milla Astrid och Charlie och mycket av tiden och energin går åt att hålla Charlie sysselsatt och på gott humör. Det är en annorlunda bok som fyller ett tomrum. Mycket av texten är skriven i en sorts flytande dialog som gör texten lätt att läsa och bidrar att en kommer nära personerna. Titeln är hämtad från en låt av Tomas Andersson Wij med samma namn. Det är Charlotta Westerbergs debutbok, jag hoppas att det kommer fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar