torsdag 31 mars 2016

Sanna historier

Böcker med "Sanna historier" efterfrågas ofta, speciellt av de lite äldre eleverna. På Tolvåker har vi en speciell hylla enbart med dessa böcker som bygger på verkliga berättelser om människor och händelser. De som är mest populära just nu är:


Seriously... I´m Kidding av Ellen Degenerous.
Ellen Degenerous är bl a känd för sin TV-show Ellen DeGeneres show som har blivit en stor succé i många länder. Vår svenska musikstjärna Zara Larsson gästade Ellen i hennes show i förra veckan




När jag inte hade nåt av Ison Glasgow och Emil Arvidsson
Ison, en känd svensk rappartist, flyttade som femåring från New York med sin mamma. De flyttade från droger och ett tufft liv till Isons pappa som bodde i Sverige. Men livet blev inte lättare för lille Ison. Pappan lämnar dem och de får försöka klara sig själva och blir under en tid uteliggare på Stockholms gator.



En gång var jag större än Zlatan av Tony Flygare och Daniel Nilsson-Padilla
Tony Flygare och Zlatan Ibrahimovic var träningskompisar och kompisar för länge sedan i Malmö. De följdes åt i klubbar, på träningar och matcher. Tony Flygare låg steget före Zlatan, han var lite äldre, lite snabbare och lite större. Den 19 sep 1999 missade dock Tony en ödesdiger straff på en MFF-match... Efter det satsade klubben på Zlatan. I boken berättar Tony Flygare sin historia


3096 dagar av Natascha Kampusch
Den 2 mars 1998 blev den då 10-åriga Natasha överfallen och bortförd när hon var på väg till skolan. I över 8 år var hon sedan inspärrad och helt i händerna hos en psykiskt sjuk man Wolfgang Priklopil. När hon som 18-åring äntligen lyckades fly var hennes barndom över.
 
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.