onsdag 9 mars 2016

Kim M. Kimselius på författarbesök

Onsdagen den 9 mars kom författaren Kim M. Kimselius på besök till årskurserna 4, 5 och 6 på Söderparkskolan. Dagen innan var hon på Annelundsskolan och bokpratade för år 3-6, vilket var mycket uppskattat. Hon bjöd både på läsinspiration och skrivinspiration till klasserna när hon berättade om sitt författarskap och vad som får henne att skriva böcker.
Kim Kimselius har gett ut många böcker och har ett mycket rikt författarskap. Särskilt kända är hennes fristående historiska äventyrsromaner om Theo och Ramona som reser genom tiden och hamnar i olika historiska epoker. Böckerna är uppbyggda kring verkliga historiska händelser.

På Söderparkskolan hade klasserna läst några av hennes böcker inför hennes författarbesök och laddat upp med frågor, nyfikenhet och intresse. Efter klassbesöken kom inspirerade elever och lånade fler böcker av henne på biblioteket. Även på Annelundsskolan blev eleverna mycket inspirerade.

Kim berättade att eleverna gärna får skriva till henne och att hon försöker svara så många hon kan.

Kim M. Kimselius hemsida finns mycket information att läsa om hennes författarskap.

Vi är mycket glada över att Kim M. Kimselius kunde komma och besöka våra skolor! Tack Kim!

1 kommentar:

  1. Tack så mycket för ett härligt bemötande, underbara elever och lärare. Jag hade minst lika roligt som de jag föreläste för.
    Bamsekram Kim :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.