torsdag 8 oktober 2015

Pia Hagmar på Rinnebäcksskolan


Idag har Pia Hagmar träffat alla tre femmorna på Rinnebäcksskolan. Hon berättade att hon skriver böcker för alla, från 5 år till 99. Hon berättade att hon har skrivit ungefär 65 böcker. Hon visade böckerna om Saga, Flisan, Klara och Millan som alla handlar om hästar, och berättade om att hennes tre söner frågade om hon inte kunde skriva om något annat än hästar. Då föddes Dalslandsdeckarna, som från början var tänkt som en bok som bara hennes egna killar skulle läsa och som handlade om dem. Det var dock så kul, så Pia skrev om och ändrade och gav ut boken, vilken tur! Hon berättade också om sin häst som är förebild för Mariannes dressyrhäst i böckerna om Millan, han är tom med på omslaget!

Vi fick se Pias absolut första bok, den skrev hon när hon var liten, och hon berättade om att alla elever har historier inom sig som kan få komma ut i små historier, man behöver inte alltid skriva långa böcker.

Innan besöket hade eleverna läst någon av Pias böcker och förberett frågor.

Pia har skrivit flera böcker om hästtjejer tex böckerna om Klara, böckerna om Flisan, böckerna om Millan,  böckerna om Saga och böckerna om Tess. Hon har också skrivit två deckarserier, Dalslandsdeckarna och serien Pål & Co.Visar IMG_0416.JPG

Visar IMG_0422.JPG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar