torsdag 29 oktober 2015

Lite läskigt

Fröken Spöke är första delen i en serie av Kerstin Lundberg Hahn. Ivar och Ebba får en vikarie, som inte är som andra lärare. Hon heter Fröken Sparre, är mycket lång, smal och har iskalla händer.Hennes ansikte är vitt, för hon tål inte solen. Dessutom verkar hon kunna läsa tankar.

Ebba och Ivar blir misstänksamma, är det ett spöke, de fått till fröken? Hur skall de kunna avslöja henne? 
De tar med sig vitlök till skolan och då blir fröken Spöke sjuk och blir borta i flera dagar. Ebba och Ivar blir oroliga-är det deras fel att Fröken Spöke får vara hemma.

Första delen i en lättläst serie

En häxa sitter barnvakt, av Susanne Mortensen. Danne får en annorlunda barnvakt när mamma och pappa skall iväg på fest.
Det är Maja Stormhatt, som dyker upp. Med vårtor på kinderna, spetsig hatt, en korp och tre svarta katter. 
Maja är snäll och rolig, men hon har ett gäng elaka häxor efter sig, som är hennes fiender. Den trevliga fredagskvällen är hotad när de elaka häxorna, som försökt dränka Majas katter, närmar sig.
"Det finns två sorters häxor, säger Maja, de elaka luktar uggelmuggel och har svarta tungor. Varför kan du säkert gissa" 
"  Ibland nöjer de sig med oskyldiga hyss, som att kasta klipulver på hundar, slänga sopor i trädgårdar eller vända vägskyltar, så att bilisterna kör fel, men deras rysligaste spratt är livsfarliga"

Läs om hur Danne och Maja ger sig ut på en svindlande kvastfärd på fredagskvällen, snart har häxorna, med de svarta tungorna hittat dem....


Fasliga fakta om Rysliga varelser av Anna Hansson
och Maria Andersson

I denna lättlästa faktabok med färgrika bilder på varje uppslag kan man bekanta sig med allehanda läskiga figurer, som troll, jättar och varulvar t.ex. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar