torsdag 22 oktober 2015

Kickar

I går skrev Emelie här på bloggen om Hjärnpunka, en bok för mellanstadieåldern skriven av Staffan Cederborg. Jag lyssnade på Cederborg på bokmässan och nu har jag läst hans senaste ungdomsbok - Kickar.


Kickar börjar med att vi möter Joel, bokens huvudperson, när han är på väg in till Stockholm med pendeln. Han har kommit med Gotlandsfärjan till Nynäshamn och han är blodig av slagsmål och misshandel och man förstår att hans liv är i total kaos av händelser som hänt de senaste dygnen.


Jag säger det direkt - Kickar är en suveränt bra ungdomsbok! Det är en mycket spännande och realistisk historia med fina och intressanta karaktärsskildringar. Cederborg får med mycket i handlingen, det är festande och droger, det är styvföräldersproblematik och det är lite vanligt kärleksstrul blandat med en fantastiskt kärlekshistoria som är på riktigt. Intrigen knyts ihop på ett mycket smart och överraskande sätt och jag säger bara Läs! Läs!


Kickar har dessutom det som tyvärr en del ungdomsböcker saknar - En mycket bra framsida! Framsidorna på böckerna är så viktig för att locka till sig de svårflirtade ungdomarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.