måndag 5 oktober 2015

Half bad

"Half bad" är en triologi som handlar om häxor och är skriven av Sally Green. Första delen heter "Ondskans son" och andra delen " Det mörka ödet". Del tre är inte utgiven ännu, men kommer att heta "Half lost"  på engelska. Jag väntar otåligt!

Böckerna handlar om sextonårige Nathan, älskad av ingen, hatad av alla, nästan... Hans mamma var en vit häxa och hans pappa är den mörkaste och mäktigaste svarta häxan någonsin, sägs det, Nathan har aldrig träffat honom. Nathan och hans tre äldre halvsyskon växer upp hos deras mormor efter det att deras mamma dött strax efter att Nathan fötts. Hans halvsyster Jessica avskyr synen av honom, men systern Deborah och brodern Arran är de som står honom närmast. Alla väntar med spänning på vilken kraft som Nathan kommer att få, vit eller svart, ond eller god? Myndigheterna övervakar alla svarta häxor och begränsar bit för bit deras rörelsefrihet, till sist så fängslar de Nathan, för hans eget bästa, sägs det.
När en häxa fyller 17 år måste hen få tre gåvor av en vuxen släkting för att finna sin kraft. Vem ska ge Nathan hans? Hans mor är död och han har aldrig sett sin far, nu är han dessutom fängslad av häxornas råd. Vad händer med häxor som inte får några gåvor? Dör de?
Nathan satsar allt på att fly, han dör hellre i frihet än som fånge.... då får han oväntad hjälp!

   Half bad : ondskans son   Half bad : det mörka ödet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar