onsdag 14 november 2012

Kura Gryning


Varje morgon den här veckan är biblioteket fyllt med levande ljus. Elever från bokrådet har förberett sig och tränat på de texter som de ska läsa högt för sina skolkamrater. Strax innan åtta tassar ett hundratal elever in i biblioteket och sätter sig tyst och förväntansfullt ned. Alldeles frivilligt är detta, tänk vilken kraft och lockelse berättelsen har. En kvart senare tassar alla ut, känslan och doften av stearinljus stannar kvar länge.

Det är bråda dagar den här veckan på Skönadalsskolan. Alla elever samlar lästid. De läser och lyssnar både under skoltid och hemma på eftermiddagarna. Skolans rektor har utmanat eleverna. Läser de mer än under förra årets bokvecka dvs minst 2173 timmar blir det glass på fredag.
På biblioteket finns ett genomskinligt rör. För var tionde timme stoppar vi ner en kula i röret. Många gånger varje dag kommer elever in för att se hur högt stapeln når.
Praktisk matematik blir det också. Minuter ska omvandlas till timmar. Och hur många kulor räcker timmarna till? Sen gäller det att kunna avläsa diagrammet också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.