torsdag 3 maj 2012

Ut och njut!

Visst är det ljuvligt nu?! Jag tror det här är den bästa tiden på hela året. Man brukar ju prata om tiden ”mellan hägg och syren” så här säger språkrådet om detta uttryck;
Uttrycket mellan hägg och syren sägs första gången ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten ”Stängt mellan hägg och syren”. Det ska sannolikt uttolkas som perioden mellan det att häggen respektive syrenerna slagit ut. Den perioden kan av klimatskäl förstås skilja sig en del över landet, men det refererar normalt till en kort period under försommaren (den stackars skomakaren kunde förmodligen inte unna sig någon längre semester). Teorierna om uttryckets ursprung – och upphovsman – är många, men ingen av teorierna har kunnat beläggas. Många anser dock att uttrycket varit vanligt bland just skomakare.
De nya ljusgröna löven, de illgulla rapsfälten, alla blommor överallt, ljuset, fågelsången….. Nu är det inte heller långt kvar till skolavslutningen, bara lite mer än en månad. Till dess passa på att gå ut och njut, ta med en bok, eller varför inte en ljudbok. Att läsa ute i hängmattan, i en skön solstol eller på en filt på gräset – finns det nåt bättre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.