onsdag 9 maj 2012

Skolbiblioteksdagen

Vi var på Skolbiblioteksdagen på Tagopalatset i Malmö igår, en dag som arrangeras av Region Skåne och Skolbibliotek syd. En fullspäckad och intressant dag som inleddes av Anne-Marie Körling. Vilken lärare! Hon pratade väldigt inspirerande om att dela med sig av sin läsning och undersöka olika saker utifrån böckerna, om språkets betydelse och om lust. Lusten att läsa, lära och utforska. Körlings blogg är full av intressanta tips och betraktelser, Läs!

Den andra punkten handlade om iPad i undervisningen, eller ”paddagogik” (roligt ord!), det var läraren Annika som jobbar på Västerskolan i Knislinge som berättade om sitt arbete med iPads i år 1. Hon bloggar om det projektet så du kan läsa mer om det här. Hon tipsade även om att barnen i hennes klass är med och testar olika appar på iPadpanelen. Det finns många sidor där VUXNA testar olika appar men här är det barnen själva som får tycka till.

Vi fick även lyssna på Fredrik Hanell som ju har ett förflutet som skolbibliotekarie här i Kävlinge, han doktorerar nu i Biblioteks- och informationsvetenskap. Fredrik pratade om bibliotekarierollen och om den kompetens som kommer krävas av bibliotekarier i framtiden.

Och så pratade vi skolbibliotekarier i Kävlinge om fördelen att jobba i team; Vi upplever ju verkligen att vi är starkare tillsammans och har många fördelar av att vi kan samarbeta kring diverse projekt. Roligt nog verkar vi ha inspirerat en del andra, läs tex detta.

Sen var det som vanligt trevligt att träffa alla skolbibliotekskollegor som var där, och det är ju också viktigt att vi träffas och kan inspirera, hjälpa och peppa varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar