onsdag 9 mars 2011

Sara LundbergVåren har börjat komma! Några dagar har himlen varit klarblå med vita molntussar och när man tittat ut på landskapet, t ex under tågresan till jobbet , har denna underbara himmel accentuerats av trädens ännu kala, svagt rosa grenar. Det är en sådan himmel och sådana träd jag genast vill återvända hem och måla. Få till precis den tidiga "vår-blå" färgen och de kritvita molnen på den. Tjockt med färg skall det vara! Tycker jag, en bibliotekarie med passion för färg.

Och för alla andra som också älskar färg och målad natur vill jag rekommendera konstnären/illustratören/barnboksförfattaren Sara Lundberg.

Titta in på hennes hemsida : http://www.saralundberg.se/maleri.html där kan du se en del av hennes produktion av böcker, målningar och videos. Titta t ex på boken "En blommas liv", där Staffan Casta har skrivit texten. I den boken återberättas livscykeln under ett år i naturen, utifrån just en Blommas liv.

Sara Lundbergs bilder dignar kan man nog säga av färg. Klara, täta, pigmentstarka färger, som får det nästan att vattnas i munnen. Titta t ex på hennes röda färger eller varför inte hennes gula och gröna. Gräset är så grönt att du kan känna doften av det.

Man brukar prata om briljans när det gäller färger. Det betyder ungefär att få fram den optimala lyskraften i en färg. Det känns som att Sara Lundberg gör det hela tiden!

Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar