torsdag 3 mars 2011

Äntligen!


Så är den då äntligen här, första delen i Jo Salmsons nya serie Häxfolket! Efter storsuccen om Tam, tiggarpojken som blev drakriddare är det många som väntat på och hoppats på nästa serie. Efter att ha läst första delen i Häxfolket ”De stulna barnen” är jag inte besviken, jag tror att även detta kan bli en riktigt bra serie!

Häxfolket utspelar sig i landet Tanirien, huvudpersonerna är flickan Sol och hennes två kompisar Arel och Eno. De har bott tillsammans i den stora villan så länge de minns vilket är lite konstigt eftersom Arel är son till en mäktig krigare, Eno är en enkel handelsmans son och vem Sol är egentligen är det inte så många som vet. Sol hjälper till i hushållet i villan medan pojkarna går i skolan.

I denna första del i serien fär Sol veta en hemsk hemlighet. Hon är en slav, tagen i strid från Häxfolket! Vill hennes vänner Arel och Eno fortsätta vara hennes vänner när de också förstår detta? Sol inser också att hon är i stor fara; kommer hon att få stanna kvar i villan när alla vet att hon är en dotter av Häxfolket? Slutet är en riktig cliffhanger och jag längtar redan efter att läsa nästa del i serien, "Fly Sol, fly", som kommer i början av juni.

Boken är fint illustrerad av Natalia Batista med svartvita illustrationer på varje uppslag vilket gör boken lätt att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar