måndag 17 augusti 2020

Nina i ettan

 Nu är det många, många, som börjar skolan, börjar ettan till exempel. Precis som Nina, i böckerna om Nina av Emi Guner och med illustrationer av Loka Kanarp. Nina i ettan är den femte boken om Nina. Kanske har du läst någon av de andra . Nina och snöleoparden, Nina börjar skolan, Nina och Jim..., och Ninas sommarlov.

Nina är trött på att vara lillasyster. Så trött att hon vill säga upp sig. Det enda som är speciellt för en lillasyster är ju att hon får gå och lägga sig först och ärva kläder av storasyskon. Inte ett dugg kul! När Nina säger till mamma att hon vill säga upp sig från jobbet som lillasyster, kan mamma inte låta bli att skratta. Men det är inget skämt!  Nina blir så arg att hon packar en liten väska, för att rymma. Hon hinner inte så långt förrän mamma säger att hon vill berätta något för Nina och för storasyster Julia. Mamma berättar att Nina själv skall bli storasyster, Julia och Nina skall få ett syskon till våren.

Men först skall ett halvt år gå och Nina går i ettan. Hennes kompisar Ingrid, Märta och Jim är både jättesnälla, men också jättedumma ibland. Skolan är för det mesta rolig, men ibland jättetråkig och tiden går SÅÅ långsamt. En dag på fritids har Ninas kompisar gått hem och hon är kvar. Hon skulle vilja göra något helt nytt, något spännande, kanske till och med förbjudet. Hon får syn på en sax och plötsligt vet hon. Vad Nina tänker göra får du läsa om själv i boken.

Roligt, mysigt, men också spännande om Nina, som kan vara ganska busig ibland. Passar bra som högläsning och med riktigt fina, dekorativa illustrationer.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.