måndag 24 augusti 2020

En spännande spökhistoria

 "Välkommen till Addamsville" är en spännade spökhistoria av författaren Francesca Zappia, som även har skrivit "Eliza och hennes monster" som jag blev omåttligt förtjust i. 

"Välkommen till Addamsville" handlar om Zora, som är spökjägare som sin mamma. Mamman försvann för 5 år sedan så Zora får klara sig bäst hon kan, med visst bistånd av sin kusin. Zora kan se spöken, kusinen Artemis kan bara känna dem. Ibland tänker Zora att det hade varit praktiskt om någon av dem kunde har hört spökena, nu kan de bara kommunicera med gester. 

Zora och hennes familj är inte väl sedda i samhället, ett samhälle där de socioekonomiska skillnaderna är stora. De rika, gamla familjerna, är jätterika, och de fattiga är jättefattiga. Det gick rykten  om att Zoras mamma var häxa, hon och hennes syster Greta var spårlöst försvunna i skogen några månader när de var 5-6 år gamla, innan de kom tillbaka, tillsynes oskadda, men lite märkliga.  Zoras pappa sitter i fängelse för att ha förskingrat pengar av nästan alla i Addamsville. När det då sker en mordbrand så vänds direkt alla blickar mot Zora. Zora är oskyldig, men hon vet vem som har gjort det, en varelse som hon kallar brännare. Zora ger sig ut på jakt, men brännaren är listigare än hon förutsett och snart är inte bara Zora i fara, utan även hennes familj och vänner. Då får hon ett oväntat erbjudande om hjälp. Den stor frågan är, vågar hon lita på fienden...

Jag skulle gärna läst mer om Zora, men det verkar inte som om det är tänkt att bli en serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.