tisdag 4 augusti 2020

Mitt storslagna liv

Sigge har flytta med sin mamma och sina systrar från Stockholm till sin mormor i Skärblacka eftersom att mamman blivit arbetslös, och flickornas pappa ägde lägenheten de bodde i. Förutom att mormoderns hus är ett hotell med en inneboende, så är det även fullproppat med uppstoppade djur. Fördelen är att de bor gratis, och det är bra! En annan sak som är bra med att flytta är att en kan rebota sig själv, och bli en helt annan människa. Det ska Sigge göra under sommarlovet har han tänkt.
Men det är lättare sagt än gjort! Hur gör man ens? Hur får man vänner? Hur blir man populär? Hans lillasyster har inte de problemen, det är bara att börja prat med nån... BARA att börja prata med nån, om vaddå??? Och med vem?
Sigge har 59 dagar på sig sedan börjar skolan och då är det försent. Hans strävan efter att bli cool och populär är en allt annat än spikrak väg och när han tror att det kommer att lösa sig så kör han av vägen. Krille Maräng, mormoderns inneboende, ställer till sist den kloka frågan, Är det så viktigt att vara populär, är det inte bättre att vara en god vän?

Jenny Jägerfeld skriver mitt i prick och roligt om Sigges mödor, jag tror att många kommer att skratta igenkännande åt boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.