tisdag 25 augusti 2020

Det svåra med vänskap

Non Pratt har skrivit boken ”Den perfekta vännen” som handlar om  Jade och Becky som är bästa vänner och de behöver egentligen ingen annan. De är till och med mer lika än Becky och hennes tvillingsyster Steffi. Becky är söt, snäll och bra på det mesta. Kanske sötare, snällare och bättre än Jade, men det har egentligen aldrig bekymrat Jade, Becky är ju hennes bästa kompis, helt enkelt perfekt!

En dag får dock Jade en elak kommentar : ”Alla vet att Becky är den coola och snygga av er två. Alla! Utom du...” Det får henne att fundera på om Becky är hennes bästa kompis, eller om Becky är den bättre kompisen. Plötsligt börjar Jade värdera och jämföra sig själv med Becky och hon känner att inget hon gör är lika bra som det Becky gör. I sin strävan att dämpa sina mindervärdeskomplex tar Jade några riktigt dåliga beslut...

Trots sitt ringa omfång, 118 sidor, förmedlar Non Pratt Jades våndor på ett sätt som får det att kännas i hela kroppen. Så hemskt att bli så osäker på någon som är så viktig för en, så hemskt att behöva inse vidden av sitt svek och vad det gör med någon annan. Så enkelt det är att förlora tron på vad som är viktigt på riktigt!
Non Pratt har också skrivit boken ”Alla mina hemligheter”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.