måndag 20 juli 2020

Törnrosor


Pandemin sprider sig över jordklotet. Det är bara kvinnor som drabbas. En efter en faller kvinnor i märklig sömn och om de väcks så blir de livsfarliga. Sjukdomen sprids i takt med att tidszonerna släcks för natten. I en avlägset belägen småstad i Appalacherna inträffar en rad oförklarliga händelser som kan ha med sömnsjukdomen att göra. Chockade män försöker förstå vad det är som händer, kvinnor kämpar för att hålla sig vakna, samtidigt som jakten på ett botemedel tas upp. Det är en kamp på liv och död!

Törnrosor är skriven av Stephen King och Owen King. Owen är son till Stephen, och detta är deras första gemensamma bok. Den utkom på svenska i maj 2019.
Med sitt ämne tycker jag att den är högaktuell och extra intressant att läsa just nu. Utöver pandemin så tar den upp bland annat både polisvåld och fake news. Jag tänker på covid- 19 och vad den sjukdomen inneburit för världen, dels när den bröt ut men även inför framtiden. Hur reagerar människor i kris och vilken information lyssnas det till? Jag tänker även på  Black lives matters. Det är två direkta paralleller som går att dra mellan bok och verklighet. 

Boken är välskriven och spännande. 
Den innehåller en hel del våld och är lämplig från ca 15 år och uppåt. 
Jag håller tummarna för att far och son King kommer att skriva mer tillsammans. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.