måndag 6 juli 2020

Dödens tivoli - en bladvändare

"Dödens tivoli" av Camilla Lagerqvist är en spännande bok, redan från första sidan fastnade jag och kunde inte sluta läsa.


Över Dödens tivoli vilar en förbannelse. För trettio år sedan försvann två bröder spårlöst när de besökte tivolit. Det enda som man hittat är den ena pojkens jacka som låg i en blodpöl. Sedan dess har tivolit stått tomt, eftersom ingen vågat besöka platsen.


En natt bestämmer sig Hawa och några kompisar för att söka upp platsen. De brukar åka på spökjakter nattetid. Hawas lillasyster följer med och lovar att absolut inte gå ur bilen. Men det gör hon och när de andra rivstartar bilarna och kör från platsen, står hon ensam kvar i skogen. Hon försöker ringa både Hawa och sin mamma, men utan resultat. Det visar sig att hon inte är ensam. Fabian som går på samma skola har också lämnats kvar i skogen. De bestämmer sig för att bege sig till Dödens tivoli, för att det är störst chans att de andra letar efter dem där.


När de närmar sig tivolit luktar det popcorn. Ett chokladhjul snurrar och de ser ett färskt tumavtryck på det dammiga hjulet. Vad är det egentligen som händer på det gamla bortglömda nöjesfältet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.