måndag 27 juli 2020

Lillebror Kanin och Rymdskeppet

Jonna Björnstjernas senaste bok om "den underbara familjen Kanin", har lika myllrande, nästan rörliga illustrationer, med stundtals rysliga överraskningar, som de andra böckerna om kaninfamiljen.
Lillebror Kanin, med sin livliga fantasi och ängslighet blir precis som i de andra böckerna "den ofrivillige hjälten". När de andra i kaninfamiljen sover eller skrattar roat åt någon av lillebrors fantasier, är det han som är iväg och tvingas lösa alltihop. När de andra vaknar är faran undanröjd och de har inte ens märkt någonting. Inte kan de tro att lillebror klarat upp det hela, så ängslig som han är. Men...måste man så måste man...
Den här boken börjar med en underbar kväll i Sagoskogen, då hela familjen Kanin skuttat iväg till observatoriet på utsiktsberget, för att titta på stjärnor. Men vad är det som skymmer månens ljus?

När familjen är på väg hem möter de ett helt gäng konstiga "skogsvårdare", som inte verkar veta så mycket om träd och där några av dem har ögon längst ut på öronen. Familjen går och lägger sig och skrattar bara åt lillebror, då han inte tror på skogsvårdarna, utan hävdar att de är rymdvarelser.
Lillebror smyger iväg när de andra somnat. Nu skall han ta en närmare titt på skogsvårdarna( som egentligen inte vårdar träd, utan stjäl dem) 
Lillebror klarar upp allting som vanligt, för det är faktiskt några väldigt konstiga figurer, som landat i skogen.

Läs den här bilderboken för  eller med 6-8 åringar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.