torsdag 16 juli 2020

Mamma Mu låtsas av Jujja Wieslander


Det är en gråkall vinter och Mamma Mu står i stallet och väntar på sin vän Kråkan. Hon har tråkigt och längtar bort. Hon vill att det ska vara sommar med grönt gräs, eller varför inte en riktig vinter med massa vit snö? Om det ändå är vinter?
Mamma Mu och Kråkan och Kråkan lämnar stallet och ger sig ut på ett riktigt äventyr.  Med hjälp av lite fantasi kan man låtsas nästan vad som helst. En istapp kan till exempel vara en smarrig glass och klätterträdet är inte alls kalt, utan fullt av gröna blad som det är mysigt att sitta i. Eller musigt som Mamma Mu säger. 

I morse när jag drog upp persiennerna så kände jag mig som Mamma Mu. Jag vill också ha riktig sommar. Skillnaden mellan mig och Mamma Mu är att nu är det ju faktiskt sommar. Fast vädret har inte varit så somrigt de senaste veckorna. Jag längtar efter härlig sommarvärme med blå himmel, att känna solen mot huden och att svalka mig med sköna dopp och glass. 

Vad längtar och drömmer du efter?

Mamma Mu låtsas är en söt historia om vänskap, om att längta sig bort och att fantasin inte sätter gränser. Den är en bra högläsningsbok(går att läsa i alla väder)och som är lämplig från ca tre år och uppåt.  Den är fint illustrerad av Sven Nordqvist som är känd från sina böcker om gubben Pettson och katten Findus. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.