måndag 4 maj 2020

Flocken

Lova går i sjuan och tycker att livet är ganska enformigt, gå upp, gå till skolan, gå hem, göra läxor, sova och så vidare.  Så var det i alla fall innan Lova och hennes bonuspappa gick på en aktion och Lova hittar en låda med tavlor som hon absolut vill ha. Det är egentligen ganska märkliga och obehagliga tavlor, men Lova känner en oemotståndlig fascination inför dem. På alla tavlorna finns hyenor, vissa fångade under jakt, med blodet rinnande ur munnen. Det är verkligen ett mysterium varför Lova känner sig så hemma, när hon tittar på tavlorna. När Lova kommer hem och mamma får se dem blir hon alldeles oresonligt arg och börjar slå sönder dem. Det här är inget för dig säger hon. Tänk på hur det gick för tant Lilith!

Lova minns svagt när hon var och hälsade på hemma hos tant Lilith, när hon var liten. Det fanns ett rum, som man inte fick gå in i, men en dag gör Lova det iallafall och där ser hon tavlor med hyenor för första gången. Har det något att göra med tavlorna från auktionen? Mamma säger att tant Lilith är galen, vad menar hon med det?

Lova känner att det är något väldigt starkt med detta, något hon inte bara kan släppa, trots mammas ilska och rädsla. Spåren leder henne till Skogskyrkogården. Lova börjar smyga ut om nätterna, tillsammans med sin nya vän Josef. De spanar på ett mystiskt gäng, som härjar där när det blir mörkt. Kommer Lova att hitta ett svar på alla frågor?

Denna tecknade serie, skriven av Rasmus Malm och tecknad av Matilda Ruta passar att läsa från ca 9 år, om man inte är för lättskrämd.  Vardagliga bilder i ljus färgskala, bryter av mot mörka och riktigt "skräckiga" bilder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.