tisdag 19 februari 2019

Kryp

Jag måste börja med att berätta att om du inte gillar skalbaggar så är detta ingen bok för dig! Den fullkomligt kryllar av skalbaggar av olika sorter.Boken handlar om Darkus, vars pappa har försvunnit under märkliga omständigheter. Han försvann spårlöst ur ett låst rum på sitt arbete. Darkus måste då flytta till sin farbror, som bor granne med två av de vidrigaste människorna i världen. Dessutom måste han byta skola för det blir för långt för honom att åka varje dag. Ingen vet ju när, eller ens om de hittar hans pappa.
 En dag när Darkus möter sina förskräckliga nya grannar så trillar en skalbagge ur den ena mannens byxben! Usch! Darkus är helt fascinerad över skalbaggens storlek, den är otroligt stor, och väldigt vacker. Ju mer Darkus tittar på den, ju mer tycker han att den försöker kommunicera med honom. Men det är väl ändå inte möjligt? Men snart nog inser Darkus att skalbaggen inte är någon vanlig skalbagge, och den kan kanske hjälpa honom att hitta sin pappa och dessutom hjälpa honom att sätta den nya klassens mobbare på plats! Lite, eller ganska mycket hjälp, får han även av sina nyfunna vänner Virginia och Bertolt. 
Kryp är den första delen av tre, nästa heter Krypens drottning och den sista delen heter Krypens krig och de är skrivna av M G Leonard. Det finns även ett uppslagsverk med skalbaggar till serien, där både Darkus och hans pappa gjort noteringarInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.