tisdag 12 februari 2019

Alla hjärtans dag!

https://www.adlibris.com/se/bok/karlek-11-berattelser-for-mellanstadiet-9789129715828Lagom till Alla hjärtans dag har jag i dag packat upp en ny novellsamling för mellanstadiet, Kärlek, 11 berättelser för mellanstadiet.

Det är en samling med 11 st korta noveller som alla på något sätt handlar om känslor och kärlek och hur man hanterar dessa känslosamma lägen. Det är inte alltid så lätt, ibland förstår man inte vad som händer i kroppen. Ibland reagerar man på helt fel sätt och ofta säger man fel saker till någon man tycker om. Ibland vill man prata om vad man känner, ibland vill man absolut inte prata om det. Om dessa känslor (och pinsamma situationer) berättas det fint i denna novellsamlingen.

Boken är en perfekt högläsningsbok för Alla hjärtans dag!


Mediekompassen presenterar ett bra lektionsförslag för Alla hjärtans dag här .

Är Alla hjärtans dag en trevlig och vänlig dag då man satsar på att umgås och göra härliga aktiviteter eller är det bara en kommersiell dag för att man ska köpa en massa saker? Ta ställning själv genom att studera dagstidningar på nätet dagarna före och under Alla hjärtans dag. Ordna en debatt i klassen, för- eller emot Alla hjärtans dag? Har ni mer tid finns det även skrivövningar kopplade till lektionen. Lektionen passar för mellan- och högstadiet.

Hoppas ni alla får en fin Alla hjärtans dag på torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.