onsdag 26 oktober 2016

Skuggan som försvann


För ett tag sedan hade vi besök av Torsten Bengtsson på Skönadalsskolan. Han nämnde ett radioinslag där lyssnarna skulle berätta om den läskigaste platsen de kände till. Torsten blev minst sagt förvånad när det visade sig vara en gångtunnel i närheten av Dalaplan i Malmö. Han berättade också att gångtunneln finns med i hans senaste bok Skuggan som försvann.
Nu har jag sträckläst boken, det gick inte att lägga den ifrån sig. Jag är djupt imponerad av berättelsen som Torsten har författat. Jo, tunneln är med som en kuslig plats men på ett helt annat sätt än vad en kunde ha förväntat sig. Det här är en bok med väldigt många bottnar som är skickligt sammanfogade till en mycket fin berättelse.
Här finns så mycket med i den här boken utan att den känns överlastad, skräck naturligtvis på flera plan. Men berättelsen innehåller även saknad, död, utanförskap, skilsmässa, en djup vänskap och mitt i allt en vardag med dataspel, läxor, skola, och middagar.


En bok som passar elever på mellanstadiet och långt upp på högstadiet. Dessutom en lättläst bok på 160 sidor. Det är få författare som skriver lättläst som klarar av att få med ett sådant djup i sin skildring, men Torsten hör till en av de skickligaste.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar