söndag 9 oktober 2016

Barnradions bokpris är igång

Nu har programmen i serien Barnradions bokpris börjat sändas. Som jag skrev om i början på sommaren finns det fem nominerade böcker som juryn har läst och nu kommer att diskutera kring. De två programmen som är utlagda är diskussionerna kring böckerna Brott och straff och Det är jag som är Mickan. Tanken är att juryn ska komma fram till vilken bok som är den bästa. Efter att de har diskuterat klart kommer de att rösta fram en vinnare. När det sker har det hunnit bli ännu mörkare och månaden november har gjort sitt intåg.
Det är intressant att höra ungdomarnas tankar och hur de diskuterar kring böckerna. Om en har läst någon av böckerna högt i sin klass är det ju en extra tillgång att få höra hur andra har tänkt och diskuterat.


Diskussionerna leds av Manuel Cubas som även är programledare. I år kommer jurymedlemmarna från Årstaskolan utanför Stockholm. De heter Ester Mathiasson, Stella Bläsung, Sam Lindroth, Zojka Magnusson och César Cisse.
Du kan lyssna till programmen ex via deras webbplats. Där finns också en affisch att ladda ner och skriva ut. Ett bra sätt att sprida kunskapen om att programserien är i full gång.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar