torsdag 9 juli 2015

Ungdomarnas semesterläsning

Vår familj har varit iväg på semester och barnen packade ner varsin bok i resväskorna. Det här är deras val denna sommaren:

18-åringen (tjej) läser sista delen i serien Legend av Marie Lu. Detta är en sci-fi serie som påminner en hel del om Hungerspelen. Huvudpersonerna i serien är June och Day, två ungdomar med helt olika bakgrund. Så mördas Junes bror och Day blir huvudmisstänkt. Serien är otroligt spännande och första delen kommer på film i januari 2016. Första delen i bokserien heter Legend följt av Progidy och sista delen Champion.


16-åringen (tjej) läser just nu endast biografier. Med på semestern var boken om Ison Glasgow, När jag inte hade nåt. Ison är numera en stor och berömd rappare i Sverige men vägen dit började i ett fattigt New York. När Ison och hans mamma kom till Sverige blev det inte mycket bättre, det blev ett liv i utanförskap och stor fattigdom.12-åringen (kille) hade med två böcker på semestern. Det var Klassresan av Moni Nilsson, boken om klass 6b som ska splittras till hösten men före dess ska de göra en resa ihop. Det blir en klassresa som kommer att innehålla mycket. Sedan var också boken Tornrummets hemlighet av Niklas Janz med. Boken handlar om en familj som flyttar och i det nya huset hittar Mirjam mystiska skrivböcker i ett lönnfack. Ungefär samtidigt som Mirjam börjar läsa i skrivböckerna börjar det hända mystiska saker i hennes liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar