tisdag 21 juli 2015

Härlig och spännande sommarläsning med Jo Salmsons nya serie Drakarnas öde

Stjärnstenen
Stjärnstenen är första delen av två i Jo Salmsons nya fantasyserie "Drakarnas öde".  Den mystiska kraften i Stjärnstenen kan förgöra en hel värld - men den kan också varna för faror. Möt Nea som har Gåvan att tolka skuggorna i stenens inre.
Neas mamma var en av Demars berömda drakriddare. När hon förälskade sig i Belon, stjärntolkaren, tvingades hon att lämna sin familj och överge sin gröna drake. Hon och Belon fick några få lyckliga år tillsammans. Nea var inte mer än nyfödd när hennes pappa dödades i kriget mot häxmästaren.

Sedan dess har mäster Fenel varit stadens enda stjärntolkare. Nea visar sig ha gåvan under ett prov, men det hon ser i stenens skuggmönster är inte vad hon väntat sig och det förändrar hennes liv för alltid. Mäster Fenel är inte riktigt den han utger sig för att vara och nu behövs Demars drakar mer än någonsin - men de och drakriddarna verkar ha svikit sina löften.
Hur ska det gå?

Med Stjärnstenen inleds serien "Drakarnas öde". Den är skriven för lite äldre barn än Jo Salmons tidigare böcker och den innehåller inga illustrationer.
 
Jag ser fram emot att få ta del av en spännande uppgörelse i del två!

Stjärnstenen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar