fredag 13 mars 2015

Fotbollsboken

Martin spelar fotboll, det har han gjort så länge han kan komma ihåg. Han har alla sina kompisar i laget - Bollklubben. Bollklubben har fått en ny tränare, Robban. Robban är tuff, han pratar om att toppa laget, om att komma först i serien, om att träna mest och bäst. Om laget vill vinna så förstår ju alla att man måste ta in de bästa spelarna vid rätt tillfälle - eller hur, vill inte alla vinna?

Robban delar också ut en träningsdagbok till alla. Där ska de skriva om hur mycket de tränar, vad de tränar och vad de tänker på när de tränar, vilka mål de har. Martin börjar skriva i träningsboken men det mesta handlar om annat än fotboll. Livet handlar ju om så mycket annat! Martin skriver om hur han mår, att han kanske inte tycker det är så kul längre med fotboll, att Robban är orättvis och om duktiga Anton som är bäst i laget. Allra mest skriver Martin om Kassandra som han tänker på jämt.

Fotbollsboken av Tomas Dömstedt handlar om tonåringar i ett fotbollslag. Boken handlar om fotbollens villkor när man är lite äldre, om att våga tänka annorlunda, ha kul och att våga vara ärlig. Fotbollsboken handlar också om den härliga tonårsförälskelsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.