tisdag 27 januari 2015

Korsbackaskolans seriebok

Jag är skolbibliotekarie på Korsbackaskolan och jobbar  mycket med Skapande skola projekt. Detta läsår har niorna tillsammans med mig, bildlärarna och serietecknaren Catarina Batista skapat en seriebok. Projekt har haft syftet att frigöra elevernas kreativitet. Vi ville ta bort prestige kring vem som kan skriva eller rita ”finast” och i stället fokusera på elevernas olika uttryck och skapandet av en berättelse. Sen är ju tecknade serier även ett jättebra sätt att nå såna som helst inte läser ”vanliga böcker". Temat på serierna är sammanhållning och vänskap som eleverna har fått tolka  helt fritt.

När arbetet med serierna var klart lämnade vi allt material till ett tryckeri och för några veckor sedan fick vi tillbaka vår alldeles egna seriebok! Förra fredagen hade vi releasefest i skolans bibliotek. Alla elever i årskurs nio har fått sitt eget exemplar av boken men den kommer även finnas tillgänglig att låna på Kävlinges skol- och folkbibliotek.

Vill ni veta mer om boken eller kanske köpa ett eget exemplar? Då är ett tips att i morgon komma på Öppethus på Kulturhuset Mejerigränd. Där kommer jag och några elever presentera serieboken, du kommer kunna köpa ditt eget exemplar och så är det serieworkshop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar