lördag 17 januari 2015

Fjärilslejonet

Fjärilslejonet

En bok som värmer! 
Bertie växer upp på en farm i Sydafrika i början av nittonhundratalet. Bertie har inga syskon och är en ganska ensam pojke. Men så en dag räddar han en vit lejonunge från ett par hyenor. Lejonungen blir som en familjemedlem och de är bästa vänner. Men Bertie skickas till internatskola och det vita lejonet blir sålt till en cirkus. Bertie längtar hem till Sydafrika men när han träffar en flicka, Millie, blir det lite bättre. Med Millie kan han tala om det mesta, också om sitt vita lejon som han inte har gett upp hoppet om att få tillbaka.

Första världskriget bryter ut och Bertie tar värvning. Kommer han att överleva och träffa Millie igen? Det vita lejonet har han gett upp hoppet om att se igen. Men gamla vänner kan dyka upp på de mest oväntade ställen.
Det är en spännande, varm och rörande historia som bjuder på en väldigt oväntad twist på slutet.

Fjärilslejonet var en av böckerna som packades ner i väskan inför jullovet, och det är jag glad över. Jag kommer att läsa mer av författaren som har skrivit bland annat Kensukes rike och War horse. War horse blev Steven Spielberg inspirerad av så denna finns även som film.  

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar